Uppdateringar och kända fel

Här samlar vi information om åtgärder, kända fel och buggar av ki.se i Drupal 8.

Kända fel och besvärligheter

Här ser du de vanligast förekommande frågorna vi får. 

Fungerar inte länken från din sida?

Det beror troligen på att länken till sidan inte är en intern länk, utan inklistrad från en gammal url. Av flera skäl har vi varit tvungna att radera gamla alias/gamla URL:er, vilket gör att sådana länkar kan ha slutat att fungera. 

Har du gjort länken som en intern länk i Drupal så fungerar det som vanligt.

Så här arbetar du med länkar i Drupal

Fler besvärligheter

  • Det saknas för närvarande bilder i personallistor, kommer åtgärdas i uppdatering 20/5 2021.
  • När du lägger till flera grupper från IDAC på en nyhet eller kalenderhändelse, så listas noden flera gånger, viktigt att veta att det alltså inte finns flera versioner, det ser bara ut så.
  • Man måste logga in i alla subdomäner, på både svenska och engelska, var för sig. Det vill säga om du är inloggad på utbildning.ki.se och ska redigera/skapa en engelsk sida så ska du logga in även på education.ki.se.
  • Om du får frågor om att en besökare inte kommer ett dokument som du själv kommer åt som redaktör så beror det på att dokumentet är avpublicerat. Då ser du som inloggad redaktör dokumentet, men för en besökare går inte det. Om dokumentet fortfarande behövs måste du alltså publicera det igen. se då till att dokumentet är tillgängligt

Uppdateringar av ki.se

Öppna verkstäder för redaktörer

Ta med din dator och kom till en verkstad. Du jobbar med ditt eget innehåll och webbteamet är på plats för att svara på frågor och hjälpa till.